Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Certificaten

Kwaliteitszorg gebeurt zowel intern en extern. In ons atelier zijn we dagelijks bezig met het verbeteren en doorontwikkelen van onze producten, maar dat is uiteraard niet voldoende. 

Fabrikanten die hun ramen en deuren rechtstreeks aan de consument of aan plaatsingsbedrijven verkopen, moeten sinds 2010 aan de eisen van de CE-markering voldoen. Dankzij ons intern kwaliteitssysteem en de verplichte testen bij een erkend labo van elke nieuwe deur of raam, voldoen wij reeds geruime tijd aan deze normering. Andries: maatwerk in geteste kwaliteit! 

Hieronder kan je onze Declarances of Performance (DoP's) downloaden.

FSC label

Forest Stewardship Council® (FSC®)

FSC® is een label of keurmerk op een hout- of papierproduct dat aangeeft dat een product afkomstig is uit een verantwoord beheerd bos. Niet enkel wordt het bos van oorsprong gecontroleerd, maar ook de hele handelsketen tot bij de eindconsument.

FSC® staat voor ‘Forest Stewardship Council’, een internationale ngo die in 1993 werd opgericht door boseigenaars, de houtsector, sociale bewegingen en milieuorganisaties. Zo brengt de FSC® standaard sociale, ecologische en economische belangen in balans. Hout is een hernieuwbare grondstof die milieuvriendelijker is dan de meest alternatieven. Uiteraard moet de houtwinning op een verantwoorde en duurzame manier gebeuren. En het is net dat wat het FSC® keurmerk u garandeert. Andries ramen hecht veel belang aan kwalitatief hoogwaardige én milieuvriendelijke materialen.

COC nummer Andries ramen: SCS-COC-005219-LO
Vraag naar onze FSC® gecertificeerde producten.

CE normering en DoP

De prestatie-eisen die volgens de richtlijnen van de Europese norm NBN EN 14351-1 voor schrijnwerk gevraagd worden, gaan verder dan het strikt wettelijke kader van de CE-markering. In België gaat het om de federale en regionale eisen die verband houden met de energieprestaties en gezondheid. In toepassing van de norm EN 14351-1 moeten ramen, aangeboden op de Belgische markt, voldoen aan prestatiewaarden voor volgende technische kenmerken:

Waterdichtheid / Luchtdichtheid / Windlast / Thermische prestaties / Akoestische prestaties / Bedieningskrachten

Forest Stewardship Council® (FSC®)

FSC® is een label of keurmerk op een hout- of papierproduct dat aangeeft dat een product afkomstig is uit een verantwoord beheerd bos. Niet enkel wordt het bos van oorsprong gecontroleerd, maar ook de hele handelsketen tot bij de eindconsument.

FSC® staat voor ‘Forest Stewardship Council’, een internationale ngo die in 1993 werd opgericht door boseigenaars, de houtsector, sociale bewegingen en milieuorganisaties. Zo brengt de FSC® standaard sociale, ecologische en economische belangen in balans. Hout is een hernieuwbare grondstof die milieuvriendelijker is dan de meest alternatieven. Uiteraard moet de houtwinning op een verantwoorde en duurzame manier gebeuren. En het is net dat wat het FSC® keurmerk garandeert. Andries ramen hecht veel belang aan kwalitatief hoogwaardige én milieuvriendelijke materialen.

COC nummer Andries ramen: SCS-COC-005219-LO. Vraag naar onze FSC® gecertificeerde producten.