Lage energie woning

 
Bouwen is vooruitdenken.
Dat geldt ook voor ons als producent en installateur
BEN-gebouwen verbruiken weinig energie voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald. De Vlaamse Regering legde op 29 november 2013 vast aan welk E-peil en eisenpakket gebouwen in 2021 moeten voldoen, om te beantwoorden aan het BEN-niveau.
 
BEN-normen
Een Bijna-EnergieNeutrale woning heeft een E-peil van 30 (of minder), een K-peil van 40 (of minder) en een netto-energiebehoefte voor verwarmig van 70kWh/m². Zo’n woning maakt gebruik van ecologische energiebronnen zoals  een zonneboiler, pelletkachel of warmtepomp. Voor de ramen (raamwerk en beglazing samen) betekent dit dat zij een max. U-waarde mogen hebben van 1,50 W/m²K. 
 
 
Dankzij zijn cellulaire structuur is hout een ideaal isolatiemateriaal
Hout is aan een echte revival bezig. En terecht, het werkt immers enorm isolerend. Uit de EPB-cijfers na de zogenaamde “blowerdoor”-test blijkt inderdaad dat de ramen van Andries heel goed scoren op het vlak van water- en winddichtheid. Met de houten raamprofielen van Andries heeft u geen last van koudebruggen met vervelende gevolgen als condensatie, druppelvorming en energieverlies.
 
Onze houten ramen en deuren moet je voelen
Bezoek onze toonzaal in Ertvelde nabij Gent. U ontdekt er de vele mogelijkheden en prima kwaliteit van onze ramen en deuren.
Bezoek onze toonzaal