Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

DUO Hout

Het paradepaardje van Andries ramen

Ramen en deuren worden meer dan ooit gepersonaliseerd naar de wensen van de klant. 
Klanten vragen naar onderhoudsvrije houten ramen met hoge isolatiewaarden, drievoudig glas, meer lichtinval, in decoratieve houtsoorten met een transparante afwerkingslaag, én met een hele lange levensduur. 
Dit lijkt op het eerste gezicht onmogelijk te verzoenen in één raamprofiel, maar het DUO hout raam is daar het perfecte antwoord op.

In dit unieke profiel combineren we 2 verschillende houtsoorten. De binnenkant bestaat uit een decoratieve en milieuvriendelijke houtsoort, terwijl de buitenschil bestaat uit een duurzaam hardhout. 

Bovendien hebben we het vleugelprofiel heel slank gemaakt door het glas structureel te verlijmen aan het vleugelprofiel, waardoor dit vleugelprofiel niet meer zichtbaar is aan de buitenzijde. Dankzij het minimalistisch design valt er 10 tot 15% meer licht in de ruimte.

Wat nog het mooiste is, dit raam heeft een bijzonder goede energiescore!

Buitenzijde

Standaard wordt de buitenschil uit afzelia vervaardigd, een klasse I tropisch hardhout, al dan niet met FSC label. Je kunt ook kiezen voor Sipo sapelli en afrormosia.
Sipo wordt afgelakt in een dekkende RAL kleur naar keuze, terwijl afzelia en afrormosia meestal in natuurkleur afgewerkt worden met een kleurloze hydrocoating.

Binnenzijde

De binnenzijde, het grootste volume van het raam, wordt standaard vervaardigd uit eucalyptus Red Grandis. Dit plantagehout is 100% hernieuwbaar en heeft een bijzonder gunstige lambda-waarde van 0.12 W/m²K. Met slechts een transparante beschermlaag komt de mooie houtkleur van eucalyptus aan de binnenzijde goed tot zijn recht. 
Ook isolerende naaldhoutsoorten zoals grenen en lariks zijn zeer goed geschikt om aan de binnenzijde van het Duo profiel toe te passen. Vraag naar de kleurstalen in onze toonzaal.

Houtsoorten
Glassoorten
Kleuren & afwerkingen

Onze houtsoorten

Afzelia doussié hout

De Rolls Royce onder de houtsoorten. Dit lichtbruin tot rozeroodachtig tropisch hardhout van klasse 1 is immers zeer vormvast en mooi van kleur. Herkomst: Kameroen. Het soortelijk gewicht bedraagt 800 kg/m³. Verkrijgbaar PEFC of FSC gelabeld.

Onze houtsoorten

Eik hout

Deze tot de verbeelding sprekende licht- tot goudbruine houtsoort met duurzaamheidsklasse II laat zich goed bewerken. Afkomstig uit Noord-Amerika en Europa. Het soortelijk gewicht bedraagt 750 kg/m³. Verkrijgbaar PEFC of FSC gelabeld.

Eik is op het moment van schrijven (mei 2024) echter zeer duur geworden, omdat het moeilijk te verkrijgen is. Naar verluidt is er heel veel eik in Europa opgekocht door China.

Onze houtsoorten

Eucalyptus Red Grandis hout

Duurzame houtsoort met uitstekende isolatiewaarde.
Red Grandis, dat behoort tot de Eucalyptus familie, groeit 4 tot 5x sneller dan een Meranti of Mahonie boom en isoleert daardoor beter. Plantagehoutsoort, steeds 100% FSC gecertificeerd.

Herkomst: Noord-Uruguay
Duurzaamheidsklasse: II tot III
Vooral gebruikt voor binnenhuistoepassingen en voor de binnenzijde van het DUO-ECO of hout-alu raam.

Onze houtsoorten

Grenen hout

Grenen (Pinus sylvestris) is een zachthout met rechte nerven, afkomstig uit Europa en Noord-Azië. Het is matig tot weinig duurzaam (duurzaamheidsklasse 3-4), maar wel sterk voor een naaldhout.
Omdat het een sterk isolerende houtsoort is, gebruiken we het aan de binnenzijde van duo ramen.
 

 

 

Onze houtsoorten

Lariks hout

Lariks is de meest duurzame Europese naaldhoutsoort (klasse III). Deze geelrode tot bruinrode houtsoort heeft een lage lambda-waarde. Hoe lager de lambda-waarde, hoe beter het hout isoleert. In combinatie met een alu buitenschil scoort dit raamprofiel zeer goed op vlak van isolatie. Het soortelijk gewicht bedraagt 600 kg/m³. Verkrijgbaar PEFC of FSC gelabeld.

Als gevolg van de oorlog met Rusland is lariks op dit ogenblik (mei 2024) niet voorradig.

Onze houtsoorten

Sipo / Mahonie hout

Onze houtsoort "van het huis" is sipo mahonie, een hoogwaardig tropisch hardhout van klasse 2, want het behoort tot de duurzaamste mahoniesoorten. Deze roodbruine houtsoort is afkomstig uit Ghana, Kameroen, Ivoorkust en Oeganda. Sipo is, in tegenstelling tot de meeste tropische hardhouten, een minder vettige houtsoort, waardoor de houtbeschermingslagen beter hechten.
Daarnaast kunnen wij sipo op secties van 68mm, 78mm en 88mm aanbieden. Dit verschil in profieldikte resulteert in stevigere ramen, die nóg beter isoleren.

Wij kopen bij voorkeur gelameleerd en gevingerlast hout aan. Dit betekent dat de kepers uit op mekaar gelijmde stukken massief hout bestaan. Hierdoor verkrijgen we uiterst ecologisch (minder houtafval), duurzaam en stabiel (minder kromtrekken) schrijnwerk. Verkrijgbaar met FSC label.

Hoogrendementsglas

Wij werken standaard met hoogrendementsbeglazing met een k-waarde 1.0 W/m²K. Drievoudig glas met een k-waarde 0.6 W/m²K kan zonder profielverzwaring gemonteerd worden in onze duo profielen. We helpen je graag wegwijs in het ruime aanbod aan glas samenstellingen. Zonnewerend glas, geluidswerend glas, inbraakvertragend glas, volledig of gedeeltelijk gezandstraald glas, ... Je zegt het maar. 

Brede waaier aan afwerkingslagen

Onze spuitrobot lakt de profielen tot in het kleinste hoekje in jouw favoriete kleur. Kies je ervoor om de natuurkleur van het hout te behouden, dan beschermen we het hout met een transparante hydrocoating. 
Of laat je ramen lakken in eender welke RAL kleur naar keuze, monocolor of bicolor (verschillende kleur aan binnen- en buitenzijde).

De huidige generatie buitenlakken gaat jaren mee en dekt perfect. Toch kun je later probleemloos van kleur veranderen als je interieur wijzigt of je woning een make-over krijgt.