Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Binnenblijvende kantelpoort

Dit is de meest voorkomende uitvoering. Zoals de benaming reeds aangeeft, draait de poort binnen het gevelvlak, horizontaal tegen het plafond.

Kies een hoge of lage plint, en eventueel een siermakelaar. Kies massieve planchetten of een gegroefd paneel. 

Meestal worden de poorten geautomatiseerd. Indien je de poort echter handmatig wenst te bedienen, monteren we een handgreep aan de buitenzijde.

Houtsoorten
Kleuren & afwerkingen

Onze houtsoorten

Afrormosia hout

Afrormosia is een zeer harde, goudbruine houtsoort van duurzaamheidsklasse I.
Ze is afkomstig uit het tropische regenwoud van Midden- en West-Afrika. België importeert vooral uit Kameroen, Congo en de Centraal-Afrikaanse Republiek.
Het kernhout is zeer hard.

Onze houtsoorten

Afzelia doussié hout

De Rolls Royce onder de houtsoorten. Dit lichtbruin tot rozeroodachtig tropisch hardhout van klasse 1 is immers zeer vormvast en mooi van kleur. Herkomst: Kameroen. Het soortelijk gewicht bedraagt 800 kg/m³. Verkrijgbaar PEFC of FSC gelabeld.

Onze houtsoorten

Sipo / Mahonie hout

Onze houtsoort "van het huis" is sipo mahonie, een hoogwaardig tropisch hardhout van klasse 2, want het behoort tot de duurzaamste mahoniesoorten. Deze roodbruine houtsoort is afkomstig uit Ghana, Kameroen, Ivoorkust en Oeganda. Sipo is, in tegenstelling tot de meeste tropische hardhouten, een minder vettige houtsoort, waardoor de houtbeschermingslagen beter hechten.
Daarnaast kunnen wij sipo op secties van 68mm, 78mm en 88mm aanbieden. Dit verschil in profieldikte resulteert in stevigere ramen, die nóg beter isoleren.

Wij kopen bij voorkeur gelameleerd en gevingerlast hout aan. Dit betekent dat de kepers uit op mekaar gelijmde stukken massief hout bestaan. Hierdoor verkrijgen we uiterst ecologisch (minder houtafval), duurzaam en stabiel (minder kromtrekken) schrijnwerk. Verkrijgbaar met FSC label.

transparante beits of RAL kleur

Liefhebbers van de natuurkleur van hout kiezen voor afzelia of afrormosia met hydrocoating. 
Liever geen tweejaarlijkse onderhoudsbeurt? Kies dan voor een gelakte houten poort, in eender welke RAL kleur naar keuze.