Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Houten Deuren

Je nieuwe voordeur wordt het visitekaartje van je woning. 

We helpen je kiezen uit een groot gamma aan kwaliteitsdeuren, passend bij de stijl van jouw woning. We zetten de uitvoeringsmogelijkheden in deurpanelen, siertrekkers, afwerkingslagen en glas helder voor je op een rijtje. 

Landelijke deuren

Een gegroefde paneeldeur of een deur met massieve planchetten oogt warm en uitnodigend. Dit past zowel in een klassieke als moderne woning.
Je kunt er een kijkruitje in voorzien, voor een speelse toets.

Klassieke deuren

Wil je het originele uitzicht bewaren van de statige inkomdeur en dat mooie sierrooster recupereren? Dat kan. We hertekenen de deur volgens de hedendaagse normen en bouwen het sierrooster over op de nieuwe deur. 

houten voordeur met drie ruitjes in paneel en gezandstraald glas in bovenlicht

Moderne deuren

Een steellook deur met glaspaneel of een afzelia deur in natuurkleur, die past bij je strakke, zwarte ramen.
Speel met vormen en glas.

Houtsoorten
Kleuren & afwerkingen

Onze houtsoorten

Afrormosia hout

Afrormosia is een zeer harde, goudbruine houtsoort van duurzaamheidsklasse I.
Ze is afkomstig uit het tropische regenwoud van Midden- en West-Afrika. België importeert vooral uit Kameroen, Congo en de Centraal-Afrikaanse Republiek.
Het kernhout is zeer hard.

Onze houtsoorten

Afzelia doussié hout

De Rolls Royce onder de houtsoorten. Dit lichtbruin tot rozeroodachtig tropisch hardhout van klasse 1 is immers zeer vormvast en mooi van kleur. Herkomst: Kameroen. Het soortelijk gewicht bedraagt 800 kg/m³. Verkrijgbaar PEFC of FSC gelabeld.

Onze houtsoorten

Sipo / Mahonie hout

Onze houtsoort "van het huis" is sipo mahonie, een hoogwaardig tropisch hardhout van klasse 2, want het behoort tot de duurzaamste mahoniesoorten. Deze roodbruine houtsoort is afkomstig uit Ghana, Kameroen, Ivoorkust en Oeganda. Sipo is, in tegenstelling tot de meeste tropische hardhouten, een minder vettige houtsoort, waardoor de houtbeschermingslagen beter hechten.
Daarnaast kunnen wij sipo op secties van 68mm, 78mm en 88mm aanbieden. Dit verschil in profieldikte resulteert in stevigere ramen, die nóg beter isoleren.

Wij kopen bij voorkeur gelameleerd en gevingerlast hout aan. Dit betekent dat de kepers uit op mekaar gelijmde stukken massief hout bestaan. Hierdoor verkrijgen we uiterst ecologisch (minder houtafval), duurzaam en stabiel (minder kromtrekken) schrijnwerk. Verkrijgbaar met FSC label.

transparante beits of RAL kleur

Liefhebbers van de natuurkleur van hout kiezen voor afzelia of afrormosia met hydrocoating. 
Liever geen tweejaarlijkse onderhoudsbeurt? Kies dan voor een gelakte houten poort, in eender welke RAL kleur naar keuze.