Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Over Andries

In 1983 startten Johan Andries en zijn vrouw Rita De Scheemaeker een karweidienst op, die al gauw ontpopte tot aannemer van algemeen schrijnwerk. Velen uit de streek kennen nog steeds de bedrijfsnaam Andries-De Scheemaeker. Johan en Rita namen totaalprojecten aan, gaande van daken, ramen en deuren, tot plafonds, trappen, en allerlei binnenafwerking. 
Toch had Johan steeds een voorliefde voor houten ramen en deuren. Toen zoon Tom in 2002 mee in het bedrijf stapte, was de tijd rijp om hierin te specialiseren. In 2007 kwam ook dochter Linda het team versterken. De naam werd aangepast naar Andries ramen en in 2012 investeerden ze in de aankoop van een volautomatisch raambewerkingscentrum van het Italiaanse Working Process. Met de aankoop van een Finiture spuitrobot in 2016 werd het bedrijf één van de pioniers in het afwerken van houten ramen. Andries ramen wil blijven innoveren en kwaliteit bieden. Zo werden in de loop der jaren enkele unieke raamprofielen ontwikkeld, waarvan het duo gamma het paradepaardje is.

Een groot hart voor hout, al meer dan 40 jaar

Wij zijn een familiebedrijf met een groot hart, steeds tot uw dienst voor alle vragen over houten én hout-alu buitenschrijnwerk.

We richten ons tot professionele klanten, zoals houtskeletbouwers en schrijnwerkers die zich toeleggen op renovatieprojecten. Ook particulieren kunnen rechtstreeks bij ons terecht. Zowel prof klanten als particulieren kunnen beroep doen op onze plaatsingsploeg en dienst na verkoop.

Bij ons kun je terecht voor houten en gecombineerde hout-alu buitenschrijnwerk, zoals ramen, deuren, poorten, erkers en veranda’s. Het gaat steeds om maatwerk, en we werken in nauw overleg met de eindklant en architect.

Waarom Andries?

Eigen fabrikaat

Wat meer dan 40 jaar geleden begon als een eenmanszaak, groeide uit tot een gerenommeerde productieschrijnwerkerij met veel expertise aan boord. Gaandeweg kozen we er bewust voor om volop te investeren in ons machinepark, en ons gericht te specialiseren in de productie van houten ramen, in al hun veelzijdigheid. Onze medewerkers zijn stuk voor stuk stielmannen uit de omgeving van Ertvelde, die bijna allemaal na een schoolstage bleven plakken. Uit liefde voor de stiel.  

Je houten ramen worden dus stuk voor stuk met zorg in onze eigen ateliers vervaardigd, en daar zijn we trots op. Made in Belgium!

Maatwerk

Hout kent eindeloze mogelijkheden in verwerking en afwerking. Denk hierbij aan geometrische vormen als bogen, cirkels, driehoeken, afgeschuinde ramen, eivormige ramen, ja zelfs boon-vormige ramen, erkers, historische kopieramen. You name it. Eén blik op onze collectie frezen vertelt je dat het mogelijk is. Kortom: maatwerk. 

En de kostprijs? We horen je al een zucht van opluchting slaken wanneer je onze offerteprijs ziet. Die valt immers reuze mee in vergelijking met een benaderende uitvoering in staal, aluminium en PVC.

We denken graag met je mee.

Een wens, een idee, een plan... Je ziet het voor je, maar hoe begin je daaraan? 

We maken je graag wegwijs in de materiaalkeuze en helpen je bij het vertalen van je wens naar een concrete uitvoering. Daarbij letten we op esthetiek, functionaliteit en je vooropgestelde budget. Met doordacht advies maken we samen de juiste keuzes.

Een gepassioneerd en hecht team van vakmensen

Tom en Linda, broer en zus, sturen respectievelijk het atelier en het kantoor aan. Vader Johan helpt nog elke dag mee met bijvoorbeeld opmetingen, houtaankoop en offertes. Wendy, de vrouw van Tom, staat haar mannetje in de lakkerij, waar ze de spuitrobot programmeert en bedient. 
Samen met dossierbeheerders Carlo en Jonas ontfermen zes schrijnwerkers zich elke dag over de vele orders die binnenkomen. 
Een top-down organisatie zoals in een fabriek kennen we niet. Omdat onze ploeg niet zo groot is, is informeel overleg de standaard. Onze medewerkers kunnen en mogen alle façetten van het productieproces aanleren en bepalen op die manier uiteindelijk zelf hun takenpakket en favoriete werkplek in het atelier. Dit groeit organisch en proefondervindelijk. 

Tom Andries: leiding atelier en werf
tom@andries-ramen.be
Linda Andries: onthaal, planning en administratie
linda@andries-ramen.be
Johan Andries: dagelijks bestuur
johan@andries-ramen.be