Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brugs

Het Brugs raamprofiel: respect voor ambachtelijk schrijnwerk

Voor beschermde woningen werken wij in nauw overleg met Monumentenzorg en uw architect, om de vormgeving van het oorspronkelijke ambachtelijke schrijnwerk zo goed mogelijk te benaderen. 

Binnen- en buitenzijde

  • Retro look
  • Ambachtelijk schrijnwerk
  • Ideaal voor beschermde gebouwen
  • Respect voor het verleden
Houtsoorten
Glassoorten
Kleuren & afwerkingen

Onze houtsoorten

Afzelia doussié hout

De Rolls Royce onder de houtsoorten. Dit lichtbruin tot rozeroodachtig tropisch hardhout van klasse 1 is immers zeer vormvast en mooi van kleur. Herkomst: Kameroen. Het soortelijk gewicht bedraagt 800 kg/m³. Verkrijgbaar PEFC of FSC gelabeld.

Onze houtsoorten

Sipo / Mahonie hout

Onze houtsoort "van het huis" is sipo mahonie, een hoogwaardig tropisch hardhout van klasse 2, want het behoort tot de duurzaamste mahoniesoorten. Deze roodbruine houtsoort is afkomstig uit Ghana, Kameroen, Ivoorkust en Oeganda. Sipo is, in tegenstelling tot de meeste tropische hardhouten, een minder vettige houtsoort, waardoor de houtbeschermingslagen beter hechten.
Daarnaast kunnen wij sipo op secties van 68mm, 78mm en 88mm aanbieden. Dit verschil in profieldikte resulteert in stevigere ramen, die nóg beter isoleren.

Wij kopen bij voorkeur gelameleerd en gevingerlast hout aan. Dit betekent dat de kepers uit op mekaar gelijmde stukken massief hout bestaan. Hierdoor verkrijgen we uiterst ecologisch (minder houtafval), duurzaam en stabiel (minder kromtrekken) schrijnwerk. Verkrijgbaar met FSC label.

Hoogrendementsglas

Wij werken standaard met dubbele hoogrendementsbeglazing met een k-waarde 1.0 W/m²K.  Door het profiel te verzwaren tot een dikte van 78mm kunnen we ook drievoudig glas met kw 0.6 W/m²K monteren. 
We helpen je graag wegwijs in het ruime aanbod aan glas samenstellingen. Zonnewerend glas, geluidswerend glas, inbraakvertragend glas, volledig of gedeeltelijk gezandstraald glas, ... Je zegt het maar. 

Brede waaier aan kleuren

Onze spuitrobot lakt de profielen tot in het kleinste hoekje in jouw favoriete kleur. Kies je ervoor om de natuurkleur van het hout te behouden, dan beschermen we het hout met een transparante hydrocoating. 
Of laat je ramen lakken in eender welke RAL kleur naar keuze, monocolor of bicolor (verschillende kleur aan binnen- en buitenzijde).

De huidige generatie buitenlakken gaat jaren mee en dekt perfect. Toch kun je later probleemloos van kleur veranderen als je interieur wijzigt of je woning een make-over krijgt.