Certificaten

 
CE normering en DoP
Sinds 1 februari 2010 moeten alle producten die in de landen van de Europese Unie op de markt worden gebracht voorzien zijn van een CE-markering.

De CE-markering is een belangrijk richtinggevend kader om performante en kwalitatief hoogstaande producten op de markt te brengen. Ze houdt namelijk de verplichting in om de prestaties die in de landen van bestemming bij wet vastliggen, te declareren.
 
De prestatie-eisen die volgens de richtlijnen van de Europese norm NBN EN 14351-1 voor schrijnwerk gevraagd worden, gaan verder dan het strikt wettelijke kader van de CE-markering.
In België gaat het om de federale en regionale eisen die verband houden met de energieprestaties en gezondheid. In toepassing van de norm EN 14351-1 moeten ramen, aangeboden op de Belgische markt, voldoen aan prestatiewaarden voor volgende technische kenmerken:

Waterdichtheid / Luchtdichtheid / Windlast / Thermische prestaties / Akoestische prestaties / Bedieningskrachten

Download hier de DoP voor houten ramen (PDF)
Download hier de DoP voor hout-alu ramen (PDF)
D
ownload hier de DoP voor duo ramen (PDF)
 
 
Forest Stewardship Council® (FSC®)
FSC® is een label of keurmerk op een hout- of papierproduct dat aangeeft dat een product afkomstig is uit een verantwoord beheerd bos. Niet enkel wordt het bos van oorsprong gecontroleerd, maar ook de hele handelsketen tot bij de eindconsument.

FSC® staat voor ‘Forest Stewardship Council’, een internationale ngo die in 1993 werd opgericht door boseigenaars, de houtsector, sociale bewegingen en milieuorganisaties. Zo brengt de FSC® standaard sociale, ecologische en economische belangen in balans. Hout is een hernieuwbare grondstof die milieuvriendelijker is dan de meest alternatieven. Uiteraard moet de houtwinning op een verantwoorde en duurzame manier gebeuren. En het is net dat wat het FSC® keurmerk u garandeert. Andries ramen hecht veel belang aan kwalitatief hoogwaardige én milieuvriendelijke materialen.

COC nummer Andries ramen: SCS-COC-005219-LO
Vraag naar onze FSC® gecertificeerde producten.
 
Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC™)
PEFC™ is een internationale non-profitorganisatie die zich inzet voor duurzaam bosbeheer. Met meer dan 200 miljoen hectare gecertificeerd bos ziet de organisatie erop toe dat er niet méér bomen worden gerooid dan er worden aangeplant, en waakt ze over de biodiversiteit.

COC nummer Andries ramen: SCS-PEFC/COC-005219-GW
Vraag naar onze PEFC gecertificeerde producten.
 
Onze houten ramen en deuren moet je voelen
Bezoek onze toonzaal in Ertvelde nabij Gent. U ontdekt er de vele mogelijkheden en prima kwaliteit van onze ramen en deuren.
Bezoek onze toonzaal