Het DUO raam als ecologisch laag-energieraam

item_img
Hout is hét hernieuwbare materiaal bij uitstek. Het vergt 130 keer minder energie dan de productie van aluminium. Toch kunnen we nóg beter investeren in het milieu, door te kiezen voor ecologische houtsoorten.

Superisolerende houtsoorten, zoals Red Grandis en Lariks, of decoratieve houtsoorten zoals Eik, zijn traditioneel minder geschikt om buiten- schrijnwerk mee te vervaardigen. Deze hout- soorten kunnen voortaan zonder kwaliteits- verlies wel aan de binnenzijde van het DUO raam toegepast worden.

Een voorbeeld.
Een profiel met Red Grandis of Lariks aan de binnenzijde en een harde houtsoort zoals Afzelia of Thermowood aan de buitenzijde heeft slechts een Uf waarde van 1.28, terwijl een klassiek Afzelia raam een Uf waarde heeft van 1.86.
De keuze voor een DUO raam draagt dus bij tot een bijzonder gunstige E Peil score. Een Duo raam laat bovendien drievoudig glas met Ug waarde 0.6 W/m2K toe zonder extra verdikking van de profielen.

Een betaalbaar laag-energieraam... het kan!
item_img
Wij maken graag wat tijd voor u vrij
Gratis advies op maat en een bijpassende gedetailleerde prijsofferte. Bij u thuis of in onze winkel en wanneer het voor u best past.
Maak een afspraak